Thuishulp – Hervormde Gemeente van bijzondere aard "Maranatha"

Thuishulp

Werkgroep Thuishulp Maranatha
We zien dat er in onze gemeente aandacht en zorg is voor elkaar; als er iemand hulp nodig heeft, zijn er andere gemeente leden die bijspringen. Mooi is dat!

Het is goed dat er ook een vast aanspreekpunt is waar hulp gevraagd kan worden. Daarom is de  Werkgroep Thuishulp opgestart.

Wij geloven dat we als gemeente aan elkaar zijn gegeven om ook praktisch elkaar tot steun te zijn. Op deze manier hopen wij dat de drempel voor iedereen laag is om hulp te vragen en te bieden, en we als gemeente (nog) meer betrokken raken op elkaar.

De bedoeling is dat wij als Werkgroep Thuishulp Maranatha zelfstandig functioneren, maar ook korte lijnen hebben met de NPV.

Bij hulpvragen kunt u klein en groot denken: heeft u/je hulp nodig bij het boodschappen doen, heeft u vervoer nodig naar de kerk of naar het ziekenhuis, heeft u behoefte aan iemand die af en toe bij u langskomt voor een luisterend oor of gewoon voor contact, voelt u zich eenzaam en zou u het fijn vinden als er af en toe iemand uit de gemeente bij u langskomt, is het een periode zwaar in het gezin en wilt u graag een tijdje ontlast worden, zoekt u huishoudelijke hulp…? Neem dan contact met ons op! Ook als je mensen uit de gemeente weet, die wel wat hulp kunnen gebruiken, mag je ons daarop attenderen. Een telefoontje kan naar Maartje de Bruin (0345-572106/ 06-14160061) of Annemieke van Rossum (0345-580059).

Wij willen gaan werken met vrijwilligers vanuit de gemeente. Daarom kunnen wij geen professionele zorg bieden (bijvoorbeeld bij het geven van medicijnen, wondverzorging, medische terminale hulp).

Coordinatoren:
Maartje de Bruin
0345-572106
06-14160061

Annemieke van Rossum
0345-580059
06-22168725